tisdag 13 maj 2014

Ta ställning och bli verklig

Brobygge. Folkomröstning. Kostnad? Inte klart? Oppositionen menar en bör veta innan första spadtaget tas! I opposition skulle en vara, då kan en ju i praktiken följa sitt hjärtas röst och ge sina väljare en bild av hur fint allt kommer bli om ....

Om ja, om om inte fanns, men nu finns om som om om finns. 

I demokratisk ordning sitter - eller står de som valde politiken som sin verklighet, vi får förutsätta att de taget ställning. De står, eller sitter då - och ger varann "på käften" ! 

Demokrati och dialog hör väl ihop? Men dialoga kan en ju inte hålla på med i det oändliga, det måste till beslut också. Fy f-n.

Egentligen är det två val som görs, först väljer de själva sin bana som sagt, och så väljer vi de som representanter i viktiga politiska frågor. Vi lämnar åt de att styra. Undra på hur det ser ut. 

Det här året är det många ställningstagande som bör göras, ska göras innan rösträtten nyttjas och blir verklig. Valår.

Verklighet? Verklig verklighet.

Jag tänkte ge mig ut, fann för några dagar sedan vitsippor på ena sidan bron och blåsippor på den andra. De vackra sippor som det inte växer så mycket av i denna del av landet. Ett fynd alltså. Jag hade ingen kamera med, idag ska de fotas.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En smakbit av min nya vardag

Minsann har det gått tre veckor sedan jag med egen -  jag menar utlånad nyckel av fastighetsbolaget - nyckel låste upp dörren till mitt nya ...