tisdag 10 juli 2018

En smakbit av min nya vardag

Minsann har det gått tre veckor sedan jag med egen -  jag menar utlånad nyckel av fastighetsbolaget - nyckel låste upp dörren till mitt nya residens!
Så stor nyckelknippa har jag nog aldrig haft förut.
Med två blå blurpar dessutom.
En del nytt i låsvägar och ta sig in möjligheter.
Bokningssystem i tvättstugan en utmaning.
Känslorna svallade något då städningen inte var som det borde, fönstren har jag redan skrivit om.
Men allt går sig till och en kan ju tycka att det är en liten bagatell i det stor hela.
Faktum tänkte jag att ok, då klargör jag att städningen blir därefter om/när jag flyttar.
Nån rim och reson må det vara.
Små bagateller i det stora hela är också att räkna in som erfarenheter.
Vill tro att det är så Sverige går runt.

Möblerna, som tog svängen om Malmö gjorde att jag från tisdag till torsdag bodde i en tom lägenhet. Lånat madrass o sängkläder, några nödvändigheter som en kopp med mera gjorde att jag plötsligt satt där med "egen tid".
Att ha en madrass som säng, soffa och fåtölj på golvet gav en viss rörelseform för att säga det så. Ingen tv, ingen dator, men dock en telefon.
Så stort jag nu ska bo tänkte jag flera gånger och de möbleringsalternativ som jag redan tänkt
ut flera gånger for som en projektil runt när jag nu åter möblerade om. Utan möbler!

Egen tid att gå in för landning.
Måndagen, då mitt flyttlass gick iväg och jag låste dörren, tackade för min tid i Skellefteå,  körde upp sista summan på busskortet,  köpte mig färdig middag och tog in i lägenheten jag skulle få sova över i tills tisdag resdagen, blev också en sån egen tid dag.
När jag ätit intog jag soffan för att läsa  boken Kidnappningen av Anna Schulze, då jag kände hur slut jag var; jag somnade bara så där och sov i nästan tre timmar. Mitt på dan!
Övergången till kväll och sovdags tog strax vid i en ny lång sömn.
Vaknade pigg innan klockan ringde, upp i ottan för tidigt avfärd hem till hit mitt nya stora hem.
Mitt lilla hem i Skellefteå rymde 44 kvm och nu tumlar jag runt på 61.
Dock skiljer sig balkongerna åt, från en stor i söderläge till en liten plutt i väster.

Det är en skön känsla att  ha det nya redan i kroppen, jag menar själ o hjärta. Så går det ut i rörelseapparaten genom händerna som tar tag i det som ska göras.
Att vara klar för sin flytt.
Flytta till och inte ifrån.
Rotslå sig.

Jag tycker ju inte att jag börjar om på nytt - ett nytt liv.
Jag ser det som en fortsättning av mitt liv med nya förtecken.
Att jag faller i vemod över djupa fina minnen i synnerhet med barnbarnen -  oj oj oj tänker jag och så blir det liksom vått i ögonen och jag låter mig genomströmmas av det som dyker upp.
Uppackning bjuder gratis och jag faller i stavar som min mormor sa om att minas eller tänka länge på en sak.

Jag tar det mycket lugnt om dagarna. Raskheten och kvickheten jag en gång ägde ja, den ser jag mig inte om efter längre.
Eller jo, det gör jag ju - när jag i tanken utför raskt och utan mankemang!
Rent praktisk rör det sig om att jag är precis så rask som förr  - hi hi utslaget över tid alltså!!

Och det var precis dit jag ville komma - smakbiten består av att jag känner mig så hemma och är så glad, bekväm med tillförsikt och nöjd, så spännande och så ja ....
Att rörelseapparaten trilsknar mig är till att leva med.

 I går monterade jag ihop min nya soffa.
Här står den mot väggen,
men det ska vändas så jag kan se himlen.
Livslinjers reflektioner med filosofiska dropp
Copyright Husfrun i Residenset. 

14 kommentarer:

 1. Det är alltid lika irriterande när flyttstädningen inte är ordentligt gjord. När jag arbetade som fastighetsförvaltare var jag petnoga med den. Vet man med sig att man är slarvig är det bättre att köpa en flyttstädning med garanti om den inflyttade inte blir nöjd.

  Det är stor skillnad att flytta till än från för då går det nästan som en dans. Vi ska ju lämna vårt hus om några år och jag befinner mig i en mellanfas.

  Härligt med lite större plats och du börjar få ordning i nya lägenheten. Soffans placering är viktig och att se himlen låter perfekt :D

  Kram och lycka till med ditt fortsatta boande :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du gjorde rätt som tog tag i städningen som fastighetsförvaltare. Mellanfasen är spännande, men som du säger flytta till är helt ok :-)
   Ja, det är skönt med god plats och sovrummet blir ateljé - bäst av allt!! :-)
   Tack för besöket och kram znogge!

   Radera
 2. Lycka till i det nya hemmet! Kanske ökar möjligheterna att göra lite mera plats för tavlor och målning? Jag förstår dock att du kommer att sakna balkong-oaset!
  Finns inget så retande som en dåligt gjort flyttstädning före en... Ta det lugnt med uppackning, det finns ingen brådska. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, visst är det den platsen som styrde valde till en två nu - sovrummet blir ateljé!! :-) och ingen brådska är det :-)
   Balkongen är en saknad, ja du har ju delat oasen några gånger med mig ...
   Tar det lugnt.
   Kram


   Radera
  2. Tack för besöket - så roligt att du kom på besök!

   Radera
 3. Så du har flyttat från en etta med stor balkong till en tvåa med liten balkong! Det är till att variera sig. Lycka till med det nya residenset, modigt gjort av dig, men det var nog väl genomtänkt.
  Och plats får du, så sakteliga. Man ska "känna in" sitt bo. Trist med städningen, men det glöms fort bort.

  Kramen damen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo så är det, från etta med stor B till tvåa med litet b :-)
   och visst var det genomtänkt och det går sig till som jag tänkte mig det fast det blev lite veisning med städet.
   En ateljé till målning är ju en stor önskan då vet du!
   Tack för besöket och kram till dam!

   Radera
 4. För några år sen gick en serie på tv där deltagarna blev av med alla sina prylar, inklusive möbler, bohag osv. Även kläder! Dag för dag fick de sedan hämta en pryl ur förvaringen. Det var ganska spännande att se hur de hanterade situationen. T.ex att först hämta ut ett lakan, för att ha något att skyla sig med...tror flera valde tandborste som nummer två.
  Du kan ju experimentera själv om lusten faller på, när du nu ändå är i flyttagen, hihi
  Jag hade också skitiga fönster då jag flyttade in, påpekade för hyresvärden som såg helt oförstående ut. Men, med tanke på att här kan jag putsa fönstren medan i gamla lägenheten hade fönsterrutorna ramlat ur för de var så dåliga karmar, så får jag väl ändå vara nöjd. Lycka till nu med allt, det sätter sig så småningom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att bli av med sina tillhörigheter är ju en vida svårare händelse än ostädat och möbler på drift :-)
   Gott att du nu kan få glädjen att putsa fönstren och har de kvar dessutom :-)
   Många perspektiv på ostädat när en flyttar in och ut vilket jag tycker det ska vara och det är ju också bostadsbolagens policy. sedan får människorna ha det som de vill med fönster och anna under tiden de bor tycker jag.
   Allt är relativt som bekant.
   Och visst går det till sig här hemma hos mig :-)
   Må gott i nya pörtet Paula
   Kram

   Radera
 5. Viktigt att flytta till något och det gör du ju. Att du nu i långsam takt känner in dig, "boar in dig" och känner dig hemma i ditt nya residens låter fint. Du har tiden att packa upp och det är ju ingen brådska. Trist tycker jag också det var för dig att komma till en dåligt städad lägenhet. Jag tycker bostadsbolaget skullle kräva den förra hyresgästen på den kostnad det är att få det gjort. Bostadsbolaget kan ju inte ha inspekterat lägenheten.
  Viserligen har du nu en mindre balkong men du har en strre lägenhet. Och du! Du behöver inte hänga ut här och skotta om vintern.
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inspektionen var lika med noll bara godkänt på dokumentet, utan godkänt i verkligheten och till råga på det två personer inblandat.
   Balkongfröjd har jag nu med och det är klart att jag inte kommer sakan snöskottningen direkt :-) :-) Och lägenheten är prima...
   Och här är Guda gott att vara!
   Stor kram!

   Radera
 6. Tack för nytt uttryck, "faller i stavar" har jag inte hört tidigare, men det låter vackert.

  Trist dock att behöva börja med att städa, låter som att besikningsmannen/kvinnan behöver bli lite tuffare.

  Hoppas att du får mycket glädje i och med din nya bostad.

  Kram och fin vecka!

  SvaraRadera
 7. För mig låter det som en stor utmaning att börja om så på nytt. Det hade nog behövts här märker jag nu när vi rens-städar. Det känns som att åka och hälsa på gamla bekanta när vi kör till tippen, för de turerna är många. Jag ser så fram emot när allt onödigt är borta. Att göra som du och flytta så långt till en ny bostad tror jag inte jag hade fixat. Kvickheten går på sparlåga här med, men huvudsaken är att den inte slocknar helt. När något inte går eller blir som man tänkt får man väl kvickt tänka ut något annat. Livet är fullt av möjligheter och jag märker att du har den inställningen också. Kram

  SvaraRadera
 8. Du är en tuffing Tove! Men jag skulle säkert göra likadant jag också, röra på mig och testa vingarna på nytt ställe om jag inte var så starkt förankrad där jag är just nu tack vare företaget. Men sen vete gudarna hur det går.
  Här städar jag hela tiden och märkligt nog så känns det lättare en stund men plötsligt så finns det grejer runt mig igen som jag vill bli av med. Någon fyller tydligen på i andra änden?
  Nu är det långsamhetens lov som gäller i värmeböljorna som pågår. Var rädd om dig och ha det! <3

  SvaraRadera

Damen på tur utomhus

I går lördag drog jag i väg på cykel, drygt en mil blev det och därtill en gångrunda i skogen som mäter 2. 5 km.   Ta kraft från ma...