lördag 24 mars 2018

Surkjerrring, motvals, uppkäftig och alldeles underbar

Det ska ingenting till nu för tiden.
Hinner inte tänka utan direkt slås hugget på.
Går igång. Ingen impulskontroll. Den kontrollen har tidvis varit dålig förut också, men nu har den då taget alldeles överhanden eller överhuvud för det är ju i huvet det sker.

Det mesta som går i gång mig är de som kör moppe med registerringsskylt på gång&cykelväg, de som kör permobil som svin och inte väjer alls och det är inte ungdomar jag syftar på här.
Fotgängare som SKA gå 3 eller 4 i bredden och samtala och inte alls flytta sig ett uns om 1-10 mm.
Jag kokar formligen och går på min sida men väjer heller inte utan här mig själv säga:
Ja, ha ja! - och spänner ögonen i den om närmast.
Jag drar mig heller inte för att gå rakt på och glädjen är stor när jag lyckas rubba balansen hos den jag stöter i.

Det finns ett fenomen till på gångvägen som jag är förtjust i. Det är när osäkerhet uppstår om vem som går på respektive rätt eller fel sida.
Naturligvis går jag på rätt sida och kan gå ändå upp i ansiktet på den som går på fel sida. Eftersom jag är kort till växten så kan förhållandet mellan lång, kort och normal bli ganska så kul formation.
Är jag kortast så måste jag ju kompensera detta med att verkligen visa att det jag som har rätt!
Utmaningar behövs för den pensionär med visst funktionshinder som tagit sig an gåkulturen på gång&cykelvägar och trottoarer.

Även rökare har jag i kikaren då jag är ute på tur. De som hejdlöst röker och sedan släpper fimpen på marken, eller i dropprännor längs väggen.
- Hallå där! Att du röker är ju din sak men ta för Guds skull - var han han med detta att göra - Gud alltså - hand om skräpet och släng det inte så som om du styr världen och kan fimpa varhelst det passar dig!
Svaren jag får, om jag får svar är oftast att:  Jag är inte den ända som gör detta!
Då pekar jag finger!

Löst bajsande hundars ägare ingår i mitt uppdrag, de får veta hut kan jag säga.

Andra dagar är jag hur underbar som helst- jag flyttar mig för andra, jag har med mig en uppsamlingspåse för fimpar och annat och är så galant när jag öppenhjärtigt slår ut med armen i välformulerad gest med det leende typ mun från öra till öra.

Är det underligt att det är krig i världen?
Ibland ställer jag/vi till den och ibland vill jag/vi stoppa den, läs förebygga.
För det är väl i det lilla vi visar vem vi är tillräckligt för att bli stora nog att fixa de bagateller som dagligen dröser över oss?
Det är inte antingen eller det är både och ....
Men .....

Notera ansiktet vid armbågen 

Livslinjers reflektioner med filosofiska dropp

Copyright Husfrun i residenset

4 kommentarer:

 1. Nja Tove, jag tror att båda sidorna är nödvändiga att visa i just de här sammanhangen. De som släpper fimpar, går som om de ägde världen utan att ta hänsyn till andra, som kör moped på promenadstigar osv. De måste få veta att de inte ska göra som de gör och då är det bra att inte vika undan och vara en ordentligt sur surkärring. Fast surkärringar kan vara snälla också men kan säga ifrån så det förstås på rätt sätt! Jag gör många gånger precis som du gör, går rakt fram när folk inte väjer när de är i sällskap, far på som en bowlingkula gör jag. Sen är jag snäll jag också ibland fastän jag är en surkärring nu och då. <3 Glad Påsk! Ses vi på Blåkulla?

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig text! Och jag känner igen mig i både och. Beror på mitt humör. Men om folk går och pysslar med mobilen och går rakt fram så väjer jag inte. Och ser jag någon med hund som inte plockar upp tar jag fram en påse och påpekar detta. Likaså o folk inte har sina hundar kopplade i stan. Kommer det flera barnvagnar "gåendes" i bredd på trottoaren så väjer jag inte. Kan också reagera på det andra du tar upp. Mer eller mindre.

  Kanske har du också under veckan varit ute i skidspåren i Skellefteå och tittat.. Såg lite idag av fem milen men jag såg nte dig. Tänkte du tog dig en tur....
  Stor kram"söstar mi".

  SvaraRadera
 3. tack Ditte! Vi ör nog många i igenkänningen här jaa ..
  Nej inte ute i spåren trots att jag bor SÅ nära. Men folkfest ja och många med mössa som åkte gratisbuss :-)
  Kram och tak för titten in!
  Stor kram!

  SvaraRadera

Damen på tur utomhus

I går lördag drog jag i väg på cykel, drygt en mil blev det och därtill en gångrunda i skogen som mäter 2. 5 km.   Ta kraft från ma...