onsdag 11 juni 2014

... sa musen och kissade i havet

Storlek, vilken storlek har du? Men lägg av -  storleken har ju ingen eller mindre betydelse! Det har den visst.  Midjemåttet 3 cm för stort i förhållande till längden. Påverkar BMI som är det sätt vi mäter vår smala  eller stora lycka på! .... och utgör en hälsofaktor av stora mått!

Skostorlek 44 höger och 44.5 vänster. För breda fötter för en 36, det tillståndet uppträder efter några år, ju fler ju värre,  måste öka till 37 om inte halvnummer finns.   

Model Zornkullerumpa och midjemått gör att du  inte kommer i jeansen längre. Skit i jeansen, snurra till ett lakan och drapéra dig i omlott. Omlottrumpa.

Lång rygg och korta ben? Kort rygg och långarmad? Benrangel? Benig eller modell timmerstock? Långbent och fingerfärdig, hård i nypan? Stor i käften? 

Magen hoppar vi över, den rymmer så mycket liksom av allt. 
Det minsta måttet är lika viktig i en vågskål som det stora. Storleken leker stor och liten tror.

Allt bidrar sa musen och kissade i havet.
(Bilderna från nätet)


4 kommentarer:

 1. Tack för tipset Tove, det där med omloppsrumpa. Det blir till att drapera sig i sommar!
  Elinor Fredriksson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit! Verkligen roligt att du draperar dig - så vi blir blir fler omlottsrumpor här i norr :)

   Radera
 2. Jag gillar verkligen dina ordliga lekfulla blogginlägg. Det går inte att skumma sig igenom, man måste tänka till och läsa noggrant. Omloppsrumpa:)
  Ljuvligt ord!

  SvaraRadera
 3. Se där ja, nu blir det monne en omlottsrumpa på Åland också? :) Glad att du gillar mina inlägg.
  Du är nog inte den ända som får tänka dig igenom, det känns lekande lätt då jag skriver, när jag läser i efterhand så undrar jag ibland själv också ... :) tack för besöket!

  SvaraRadera

En smakbit av min nya vardag

Minsann har det gått tre veckor sedan jag med egen -  jag menar utlånad nyckel av fastighetsbolaget - nyckel låste upp dörren till mitt nya ...